o pletenje

 

Irski pletenina razlikuju izuzetno lijepe teksture

Knitters Irska, Island, čast, poštovanje i pokušati ih zaštititi od vanjskih utjecaja originalnost njegovih starih obrta - Priručnik plesti. Ne mnoge gospodare drugim zemljama uspio zadržati na naše vrijeme nacionalne boje pletene stvari u istoj mjeri kao i craftswomen na sjeveru. Knits ovim veličanstvenim needlewomen, majstorski drži žbice, poznati i ljubio gdje nositi toplu odjeću.

To se odmah može razlikovati od mnogih drugih rukotvorina u boji, uzorak, ornament i dizajn.     Neiscrpan izvor ideja, oni nam daju, igla žene, upravljanje da ne prolijete jedna kap narodne umjetnosti već stoljećima. Oštre klime tih zemalja, sudjelovanje u ribolov i uzgoj ovaca potrebno odjeću, ne puše vlažne vjetrova.

Za toplinu i udobnost su izmislili razne pletene stvari: ukrašena cipela ulošci za grijanje (umjesto boce tople vode), pletene papuče, šarene duge remen, i još mnogo, mnogo više. Među raznotsvetya lijepe stvari ručno da plesti u Norveškoj i Islandu, zauzimaju posebno mjesto proizvodi irskog obrasce, koje utječu na njihovu raznolikost i ekspresivnosti.

Irski obrazaca i njihovu povijest. Irski pletenina razlikuju izuzetno lijepe teksture.     Paketi (sl. 1), dijamanti (slika 2, 3), krugovi (Slika 4), obrasce, koji podsjeća na mrežu (sl. 5), s poklopcima kvrga petlje (slika 6) - sve to stvara neograničene mogućnosti za mašte knitters. Ponekad, iz ruke van jedinstven, neobične stvari.

Krojačice su najčešći način permutacijska petlji - "vikkel" (Sl. 7) i koristiti ga svaki put stvarati nove i originalne dizajne. Rođen je na ovaj šareni pletu Aran otoci. Zanimljiv i originalan je njegova priča.

Tri otočića od Aran off zapadnoj obali Irske do danas sačuvane drevne keltske folklornim motivima u jednoj od najstarijih oblika rukotvorina - pletenje (Kelti su živjeli ovdje u 4. stoljeću, da). Kao i porculan iz Kine ili tkanje Latinskoj Americi, ručno pletenje na ovim otocima je postala prava umjetnost. Sada stanovnika ovih otoka zadržati svoje galski jezik, pjesma i folklor.

Oni čine svoje domove, tkanine, gradnje drvenih plovila, jedrilice, koje se ne razlikuju od jedra prvih stoljeća plovidbe, i učiniti sve osnove. Kao u starim danima, odijelo Aran otočani sastoji se od košulje i hlače od bijelog domaćeg tkanine, boje remena i cipela od sirova koža.

Jedna od glavnih komponenti odgovaraju su ručno pletenina, su izrađene od lokalnih, masne vune, pa oni su savršeni za zaštitu ribara od kiše, vlage i vjetra. Ovaj dres plesti ovdje od pamtivijeka.

Modernost je doveo s njim vrlo male promjene: prvi vune predenje žena i muškaraca zavezala guska perja - danas i okrenuo i plesti samo žene, nego zamijeniti pero perje dolaze standardno žbice. I sada prije i pređe boje biljke ovog otoka u plava, zelena, crvena i žuta. Svako selo ima svoje vrste pletenje, i svaka obitelj - uzorak koji se prenose s generacije na generaciju.

Kada razlika u parenje je svoje tužno praktičnu vrijednost: ako su valovi bacaju na obalu tijelo utopio ribara, od obrazaca na njegov džemper je moguće odrediti selo i obitelji, iz koje je pozdravlja. Svaki uzorak ima svoje simboličko značenje, slično mreže ribara, drugi - ograde kuća, sagrađena od lokalnog kamena. Povijest pojedinih vrsta parenja još neočekivano.

Ne tako davno su iskopano keltski pokop. Utvrđeno fragmenti kamenih rezbarija, motiva koji su identični uzorcima nekih pletenina. Vjerojatno, oni se temelje na vrlo drevni oblik keltskog geometrijske šare.     Ostali Irski pletenina obrasce ponavljanja obrazaca naći u prapovijesno pećinama jugozapadne Europe.

Druga skup obrazaca usko je povezan s arhitektonske i skulptorske dekoracije na Istoku. Podrijetlo mnogih ukrasnih motiva Aran pletenina nije riješen do danas, njihov simbolički značaj još uvijek čeka za njihovo dešifriranje. No, ljepota pletene robe s otoka Aran će ih uključiti u pravi umjetnička djela. Irski pletenina razlikuju izuzetno lijepe teksture ručno pletenjeDijamanti (vidi sliku.

2) Dial 24 petlji (broj mora biti djeljiv s 6 plus 4 dodatne petlje na simetriju uzorak plus 2 Edge).     1. red - širit 4, sljedeća 2 OPS povući bez provyazyvaya, na desnoj igla, lijevo igla a zatim unesite rad u 1. petlji i puštanje pravo govorio o dvije petlje, drugi petlja podići na desnoj iglu, a zatim sjediti na lijevoj strani, onda ti petlje se pletu odvojeno lica. Ponovite postupak od početka serije.

2 i sve, čak redaka - na crtežu. Gajtan petlje pucati (prije nit petlje). Ako postoji nekoliko u nizu žuborenje dva, oni su također pucati bez provyazyvaya (prije nit petlje). 3. red - K1, * 2 širit, onda povući, ne provyazyvaya, na desnoj iglu i neugledan lice petlje.

Lijeva igla ući u rad na šavovima petlje i puštanje pravo govorio o dvije petlje, ispred petlje podići na desnoj iglu, da sjedi na lijevoj strani, i ove petlje su plesti 1 prednji, 1 Pogrešno, a zatim skinuti bez provyazyvaya, na desnoj iglu prednje i neugledan petlja, lijevo igla ući u rad u ispred petlje, otpustite desno igla od dvije petlje, petlja neugledan pokupiti na desnoj iglu, da sjedi na lijevoj strani i plesti 1 krivo, K1. Ponovite postupak od * do kraja.

Na kraju red 1 lica i ruba.     5. red - * uklanjanje ne provyazyvaya, igla na desno sprijeda i neugledan petlja, lijevo igla ući u posao u prednjem petlji i puštanje pravo govorio o dvije petlje, petlja neugledan pokupiti na desnoj iglu, sjesti na lijevoj strani, a ove petlje plesti 1 krivo, K1, a zatim skinuti bez provyazyvaya, na desnoj iglu i neugledan lice okovi, lijevo igla ući u rad na šavovima petlje da objave pravo govorio o dvije petlje, ispred petlje podići na desnoj iglu, a zatim sjesti na lijevoj strani ove petlje i pletu 1 prednji, 1 Pogrešno, zatim žuborenje dva.

Ponovi od * do kraja.     Na kraju serije ukloniti bez provyazyvaya, na desnoj iglu i neugledan lice petlja, lijevo igla ući u rad na šavovima petlje da objave pravo govorio o dvije petlje, ispred petlje podići na desnoj iglu, a zatim staviti na lijevoj strani, i ove petlje su plesti 1 prednji Pogrešno 1 i ruba. 7. redak - 1 Pogrešno, * k2 sljedeće petlje razmjene, kao što je u 1. redu, i provyazyvat lica, 4 širit.

Ponovi od * do kraja. Na kraju serije 1 i rub pogrešno.

9. red - da se povuče, a ne provyazyvaya, na desnoj iglu i neugledan ispred petlje, lijevo igla za rad na šavovima petlje da objave pravo govorio o dvije petlje, petlja podići na prednjoj pravo igla, da sjedi na lijevoj strani, i ove petlje su plesti 1 prednji, 1 Pogrešno, a zatim skinuti bez provyazyvaya, igla na desno sprijeda i neugledan petlja, lijevo igla ući u rad u ispred petlje, otpustite pravo govorio o dvije petlje, šavovima pokupiti petlja na desnom iglom, a zatim sjesti na pravo i plesti ove petlje: 1 Pogrešno, K1, onda širit 2 kravatu. Ponovite postupak od početka serije.

11. red - širit 3, * uklanjanje ne provyazyvaya, igla na desno sprijeda i neugledan petlja, lijevo igla ući u rad u ispred petlje, otpustite pravo govorio o dvije petlje, petlja neugledan pokupiti na desnoj iglu , sjesti na lijevoj strani i onda ti petlje su plesti: 1 Pogrešno, K1. Nakon toga spajanje dva širit. Ponovite postupak od * do kraja. Na kraju serije 3 širit i ruba.     13. red - ponovite postupak od 1. serije.

Dijamanti s jumper (vidi sliku. 3) Dial 26 petlji (broj mora biti djeljiv sa 24 plus 2 Edge).     Knit jedan gajtan potporu broj petlji.

1. red - širit 2, K1, žuborenje 5, plesti sljedeća 2 petlje, tako da 2-petlja sam legla na vrhu prvi s nagibom u desno (da to pravo iglom ukloniti dvije petlje lijeva igla za ulazak na radu u 1. petlji, a zatim otpustite desno iglu iz obje petlje odjednom podići drugi petlja na desnom iglom i natrag na lijevoj strani), onda ti petlje se pletu 1 prednji, 1 Pogrešno, na 4 lice, sljedeća 2 petlja razmjene, tako da 1-petlja sam legla s nagib na lijevo na vrhu 2. (ukloniti desno od igle 2 OPS, lijevo igla ući u posao prije 1. petlje, a zatim otpustite desno iglu iz obje petlje odjednom pokupiti drugi petlja na desnom iglom da sjedi na lijevoj strani), onda ti petlje su plesti: 1 Pogrešno, K1, a zatim 5 žuborenje, K1, žuborenje dva.     2 i sve čak i retke u uzorak (žuborenje petlje, osim četiri sredini, pucaj, ne provyazyvaya, prije nit petlje).

3. red - širit 2, K1, žuborenje 4, sljedeće dvije petlje razmjenu (kao u prvi red), te ih plesti desno s nagibom od - 1 sprijeda, 1 Pogrešno, krivo zatim 1, 4 lica Pogrešno 1, sljedeće dvije petlje razmjenu (kao u prvi red), te ih plesti sa staze na lijevoj strani - 1 Pogrešno, K1, onda širit 4, K1, žuborenje dva. 5. red - širit 2, K1, žuborenje 3, sljedeća 2 OPS i plesti zamijeniti s nagibom u desno - 1 sprijeda, 1 Pogrešno, onda širit 2, 4, lica, 2 širit, sljedeća 2 OPS i plesti zamijeniti s nagibom Lijevo - 1 Pogrešno, K1, onda širit 3, K1, žuborenje dva.

7. redak - širit 2, K1, žuborenje dva sljedeća 2 OPS i plesti zamijeniti s nagibom u desno - 1 sprijeda, 1 Pogrešno, onda širit 3, 4, lica, 3 žuborenje, sljedeća 2 OPS Swap i plesti s nagibom u lijevo - 1 Pogrešno, K1, onda širit 2, K1, žuborenje dva. 9. redak (u ovoj seriji petlji koje tvore dijamant, obrnutom smjeru) - 2 širit, K1, žuborenje dva sljedeća 2 OPS i plesti zamijeniti s nagibom u lijevo - 1 Pogrešno, K1, žuborenje više 3, 4, lica, 3 gajtan, sljedeća 2 OPS i plesti zamijeniti s nagibom u desno - 1 sprijeda, 1 Pogrešno, zatim 2, žuborenje, K1, žuborenje dva.     11. red - širit 2, K1, žuborenje 3, sljedeća 2 OPS i plesti zamijeniti s nagibom u lijevo - 1 Pogrešno, K1, žuborenje na 2, 4, lica, 2 širit, sljedeća 2 OPS i plesti zamijeniti s nagibom Pravo - 1 sprijeda, 1 Pogrešno, nakon čega slijedi 3 žuborenje, K1, žuborenje dva. 13. red - širit 2, K1, žuborenje 4, sljedeća 2 OPS i plesti zamijeniti s nagibom u lijevo - 1 Pogrešno, lica, zatim Pogrešno, 4 lica, 1 krivo, sljedeća 2 OPS i plesti zamijeniti s nagibom Pravo - 1 sprijeda, 1 Pogrešno, zatim 4 žuborenje, K1, žuborenje dva.     Na temelju materijala www.myjane.ru

petlje, ruke pletenje, pletenje uzorak, igla za pletenje