o pletenje

 

Pletenje kape žbice od guste poluvunene pređe

Kape, što je prikazano na ovim slikama, bili povezani s debelim polu-vunene pređe. Fit bilo kojeg proizvođača pređe. Pletenje kape žbice od guste polu-vunene pređe šeširaMain: 100-pantera reel bi trebao biti 100-150 metara pređe. Na primjer, pređa će stati Semenovskaya "Arina" (123 m/100 g).  Uzmi debeli krakovi 6.  Dugi kapa , Kao i bilo koji self-poštujući čarapa ili čarapa, pleteni pet krakova. Krećemo s ruba, postupno kreće prema tjemenu.   Dva žbice zaposliti oko 60 petlje *.

To je prosjek opseg glave ~ 55 cm  Cap povezane žbica  Vrlo dobar proteže, ali možete dodati / oduzeti par petlji na okus.  * Ako ste se odlučili za plesti kapu s tankim koncem i imaju tanje žbica - broj petlji potrebno je povećati u skladu s tim. Ponekad morate napraviti nekoliko pokušaja da pokupite potreban broj petlje pređe za neke vlastite glave.

Knit vrhu, probati - ne odgovara - ne otopi.  Birani petlje mora biti distribuiran među četiri žbice povezuje prsten.  Peti ruke - rad. Knit oko kao i obično pred platno saten, a ne okretanje nigdje.   Nakon nekog vremena primijetite da se vaš proizvod je više kao kapa.

Ako se predomislite plesti  dugo kapu, može biti dovršen upravo ovdje, ako odluka čvrsto - plesti dok dužina je blizu 30 cm  To je obično dovoljno.  Zatvaranje petlje ili gornji protežu kroz njih i vučenje čvor nit rep iznutra prema van.  Jačanje, ne dolazi poništiti, a kapa je spremna.

Možete ga nositi. Na temelju materijala cmapywka.ru

petlje, šešir, igla za pletenje