o pletenje

 

Za povezivanje kapu

Da suradnik šešir plesti kape

Kako biste povezali kapa, trebamo:  i dovršiti našu pletenje, rad maskiranih rep pređe u platno kape.  Izbor radnih materijala za kape. Prije nego što počnete pletenje, neka je uzme trenutak kako bi raspravljali o pribor koji trebamo učiniti. Mi smo početi raspravu pređa, koju treba izabrati.

Neke vrste pređe pogodan od drugih kako bi se lakše povezati svoj prvi kapu. Ako ste početnik, možda biste trebali izbjegavati takve fino pređa, kao što je ovaj jedan. Ako koristite volumetrijske ili vuneno predivo, to će biti lakše vidjeti svoje šarke, i obratite šal malo brže. Težina pređe obično je naznačeno na etiketi zavojnice, pročita ga kako bi saznali težinu odabranoj pređa.

Vuneno predivo prinosa na 5 STS po inču za pletenje pređa i volumen - 4 (ili manje) od petlje u inča. Za topla zima kapa za kosu - ovo je najbolji izbor.  Ako ne želite da plesti od vune, možete povezati svoje kapicu pamučna pređa ugodniji, koji nije toliko protežu kao vuna, i nije tako toplo.

Ako koristite pozamašan pređa, morat ćete 125 do 200 metara pređe na kape, ali ako vam je draže vuneno predivo - 150 - 300 metara.  Za to koristimo kružne kapa žbice Veličina 10 (prema standardima američkog sustava mjera) s dužinom od 16 inča.

Postoji nekoliko različitih načina za plesti kape oko, ali danas ćemo se fokusirati na pletenje je lako i jednostavno modela kape, uske uske glave, s rever isječke, kao što je ovaj jedan.  Također ćete trebati markere petlje kako bi pratili neke petlje u toku pletenja. Ako nemate markere petlji, možete ih zamijeniti sa sigurnosnim iglama ili komada pređe u drugu boju. Pažnja!

Kao početnik, možda mislite da je jednostavno izmjeriti glavu i onda lagano rezultat oko prstena petlje, nego raditi na izračune na ljestvici, i to će kapa željenu veličinu.  Naravno, možete pokušati to učiniti, ali vi jako rizik: vaša kapa Mogu postojati sićušne, poput dijete, umjesto šešir ili ćete imati kantu, koja će se utopiti svoju glavu ... najbolji način za mjerenje glavu tako da ste sigurni da je vaša kapa je za vas, je izmjeriti svoju veličinu u cm, a zatim se one žbice, i da u što pređe iz koje namjeravaju svezati i kravatu malom uzorku računati koliko petlje postoje u inča.

S druge strane to se zove razmjera.  Sada pomnožite mjerenja, preuzet iz opsega glave, broj petlje po inču duljine, i dobit ćete broj petlji koje trebate početku zaposliti na kape. (Primjer: pomnožiti 21 inča po 4 petlje / cm iznosi 84 petlje).  Možda želite zaokružiti rezultat broj petlji na najbliži broj koji se može lako djeljiv s 8, to je lakše za vas da smanjite petlje.

Zaokruživanje dolje je bolje nego zaokružiti, jer je kapa je nešto manji protežu se na vrijeme i da će biti samo pravo, a kapa je malo više će pasti kad se protežu.  Sada ste spremni za pletenje. Upišite žbica broja petlji koji ste upravo izračunati.  Ako ne smetaju da sjedne i ne izračuna, nemojte reći nakon toga da vas nismo upozorili!

Sada trebate spojiti petlje do kraja u početnoj krugu kao što je prikazano. Budite oprezni da ne grč ili pretvoriti vaš petlja, jer onda neće popraviti, a zatim će morati raspustiti i početi pletenje od samog početka. Ako ste nikada nije to učinio prije, trebali pogledajte naš video treninga na pletenje krug. Sada, samo držati pletenje lica petlje u krug.

Prekrasan šarm pletenje u krug je da kao što ste i dalje plesti, početni rub u filmu sama upletena, formiranje desno-edged rever nam kape. Gušće film će zahtijevati dodatni rub nekoliko centimetara od pletenja do šešir ispostavilo da ne bude prekratak. Prilikom povezivanja krpom 6-7 inča u duljinu, pokušajte na njegov šešir.

Ako to će činiti kratko, i dalje plesti, ali ako je dužina odgovara vama, vrijeme je za polijetanje dobro pročitati petlje. Ako vam se čini predugo, možete samo zategnuti malo više rever isječak, ništa brinuti.  Li smanjenje petlja nije previše teško, ali ako niste vidjeli naš video tutorial na tu temu, trebali biste uzeti predah od posla i vidjeti prije nego što nastavite plesti svoj šešir.

U toku pletenja sljedećeg markera redak mjesto petlje svakih 8 sv.  Dovyazhite sve do posljednje dvije petlje prije marker i ne smanjuju. Držite rade istu stvar na cijeli niz zaglavlja.  Držite izradu petlji smanjenje ispred svakog markera u svakom retku petlji sve dok dovyazhite na vrh vaša kapa. Kao što je oduzimanje petlji, primijetit ćete da je rupu na vrhu šešir je sve manje i manje.

Kada radni prostor je preblizu za udobnost pletenje, možete lagano povući fleksibilni dio kružnog žbice tkanina pletenje, prikupljanje rad u malim naborima kao što je prikazano.  Dovršetak vrhu kapa. Kad žbica na lijevoj strani samo 4 petlje može se rezati nit pređa.

Sada uzmite kuku štopanje igle ili kukičanje i povucite konac kroz ovaj rep preostale 4 petlje na tijek pletenje, zategnuti rupu i dobiti potpune top kapu.  Kukičanje kuka povući rep pređe u šešir, odstrani višak, ostavljajući 6 inča u duljinu, a utkani u tkivo njegova kapica iznutra.  Win! Ovdje imate kapa!

ČESTITAMO! Na temelju materijala pepita.ru

petlje, pleteni kape, kuka, šešir, igla za pletenje