o pletenje

 

Djevojke pletu haljinu

Odjeća za djecu kao zasebnu kategoriju mode pojavila relativno nedavno - tek u XVIII stoljeću. A čak i tada to nije tako jako različit od odraslih način, kao što je danas. U to vrijeme, ona je tek počeo uzimati prve korake svog razvoja i formiranja.  Od pamtivijeka, odjeća za djecu i odrasle razlikuju samo u veličini.

Ne zaboravite sliku XV-XVI stoljeća, gdje su mali dječaci i djevojčice 2 do 15 godina prikazani su u teškim haljine i camisoles, u vezene brokata i zlato ogrtače, veliki šeširi, a djevojke - čak i uz visoke frizure i mode. Reći da djeca imaju barem neugodno nositi kao odjeću - to ne govori ništa!

Danas, znanstvenici su pokazali da su djeca kostur konačno je formirana samo 7 godina, a u srednjem vijeku i renesansi djevojke od 3 godine "okovan" u uskoj korzete.  I zapamtite perika? Ona dobiva još gore, tako da su slobodni procijeniti rezultate i posljedice takve mode.  Tek krajem XVIII stoljeća Europske djevojke dobili osloboditi od krinolina, i dječaci - od uske odore, zamjenjujući ih na slobodnom muslina Haljine, hlače, jakne.

Odjeća je postao slobodniji i jednostavniji, a dao novi poticaj za razvoj modne industrije - moda za djecu!  No, ta promjena nije kraj tamo. Do 1890 su djevojke konačno prestao nositi cipele s petama i širokim brimmed kape (zlatno preplanulost samo dolaze u modu). Također, tu su privatne kupaćim kostimima i casual odjeće za djecu.

Također, u drugoj polovici XIX stoljeća, počinje cvjetati laka industrija, osobito u području dječje mode.  Tijekom ovog razdoblja, bilo je čak i specijalizirane trgovine odjeće za mlade fashionistas. Kasnije mode za djevojčice i dječake došao do pobjedničkog postolja! Prvo dijete je bila Jeanne Lanvin dizajner.

Prvo, ona je šivala odjeću za svoju izvornu djevojčica, a zatim pretvorila u hobi prilično važna stvar u mom životu koja je razvila iz godine u godinu.  U 1920, odjeću za djevojčice postao slobodan i potpuno je prestao ograničiti kretanje djeteta.  Uostalom, postao je moderan, "US haljina" - haljini-trapeza stopala s dva prorezima za ruke.

I nakon Drugog svjetskog rata u svijetu mode za djevojčice bilo je pravi revoluciju, jer to je kad mlade dame nosile hlače za prvi put. Dakle, borba žena za ravnopravnost spolova i djece pogođene način. I da, iskreno, baš divno!  Do danas, odjeću za djecu može se opisati na sljedeći način: "za svaki ukus i boje ..." Nakon svega, trgovine su različite modele, boje, stilovi, dječja odjeća za sve prigode.

A to je u redu.  Uostalom, možete odabrati upravo ono što je duša i roditeljima i djeci! Na temelju materijala www.wildberries.ru

Povezani postovi:
  1. petlje
  2. Pletene traje

haljina