o pletenje

 

Kukičanje nije uvijek bila ženski posao

Nije svatko zna da pletenje, uključujući i kukičanje, nije uvijek bila ženski posao. Sada, naravno, teško je zamisliti kako sjedili oko vatre i drevni ratnici, mirno vođenje razgovora, brzo je radio fino kuka. Žene u one dane samo pouzdani predenje vune. Najraniji pokušava stvoriti dugi niz članaka su poduzeti, možda iznenađujuće, a ne u hladnim arktičkim iu pustinjama Sjeverne Afrike.

Arheološki dokazi sugeriraju da kukičanih pojavio oko 3000 godina.     Drevni beduin - nomadski arapski pastoralists - prvi naučili plesti razne rtova, šalove, burnus, koji ih je štitio od zrake užasna afričke ned

Kasnije, prvi misionari iz Europe, koji je propovijedao nauku Kristovu na pješčanoj ravnicama Sjeverne Afrike i Bliskog istoka, posuđene iz beduina je umjetnost i doveo u svoju domovinu. Ali čak i tada, kukičanje je bio čovjek posao. Samo u sredini XVIII stoljeća, žene su se do kuka. Od tada, puno vremena je prošlo, i kukičanih je postala vrlo čest način zabave.

Prije nego što kukičanje, trebali biste pažljivo pročitajte poglavlje o osnovama održavanja potrebne alate i materijale.     To uključuje informacije o teme i kuke. Pa ... Kako kukičanje, možete koristiti pamuk, vuna, svila, sintetika i druge pređe.

Prije nego što odaberete nit da odlučite koji proizvod želite povezati iz nje ono što će koristiti obrasce kukičanih. Kritični faktori kukičanih karakteriziraju teme su im debljine, elastičnost i snagu boje. Filament je elastična dovoljno kukičanih kada je opruga ispod napetost, uzimajući nakon prethodnog obrasca. Proizvoda od tih vezane teme, savršeno zadržava svoj oblik.

Provjerite snaga nit može biti još jedan način. Ako vlačna nit ne prekida - pređa jaka.     U tom slučaju, ako nit pauze pod opterećenjem, to bi trebao biti povezan sa jačim nit bi trebao biti dobro uvijen, ali ne pretjerano. Jako upletena nit nije u pogodna je za otvorene rad kukičanih odjeće, kao platno ovaj thread pretvara neravan i teško na dodir.

Da biste riješili to je gotovo nemoguće. Postojanost boja se može provjeriti na sljedeći način: mali segment nit je navlažiti vodom. Zatim zamotajte u krpu i željeza s vrućim željezom. Ako nakon ovog postupka pokazalo da tkanina je naslikana na njemu pojavila mrlja, a zatim boja krhak.

Ovo pređa ne bi trebao biti u kombinaciji s nitima druge boje. Ako je potrebno, možete poboljšati boja pređe: pređa za nekoliko minuta će spriječiti toplom vodom, nakon dodavanja male količine redovne deterdženta. Zatim isperite ih u čistu vodu i umočen u otopinu octa pripremljen. Rješenje se priprema na sljedeći način: 1 žlica esencije za 1 litru vode.

Pređe kuhana u ovo rješenje za 15-20 minuta, stalno miješajući. Zatim operite ga u sapunici i isperite u toploj. Nakon toga ponovno provođenje testa za Postojanost boja: Ako tkanina još uvijek vidljivi tragovi boje, te bi trebao ponoviti ključanja. Ne manje važan faktor kao Ravnina pređe.     Možete ga možete identificirati vizualno: ako string podebljano, ili obratno, previše tanke dijelove, to je neujednačena.

Ovo pređa može se koristiti za kukičanih reljef proizvoda. U drugim slučajevima, najbolje je odabrati stan pređe. Najvažniji alat u za pletenje - kuku. Kuke može biti kratko i dugo. Kratki kuke koriste za normalan pletenje. Oni, pak, može biti debela i tanka. Bilo kuka se sastoji od tri dijela: štap, bradu i glavu.

Bone kuka. Ovaj kuka se smatra najstarijim način kukičanih. Oni su bili uzgajani više beduin nomadi. Ona se razlikuje u glatke površine i jednostavnosti. Pažljivo polirani kosti kuka je idealna za kukičanje. Međutim, trenutno za pletenje spojiti ga koriste vrlo skupo ukrasnih materijala, tako da je vrlo rijetko i skupo. Drvena kuka.

Drvene kuka je lagan i fleksibilan. To je vrlo često koristi u kukičanje, kao što je ozbiljan nedostatak. Kada kukičanje grube površine, koji u interakciji s niti slomila snagu. Plastični kuka. Ova kuka je lagan, fleksibilan i glatka površina.

No, to kuka je također nedostatak: sposobnost elektrifikovati pređa, tako da je kukičanih bolje ne koristiti. Inače, kako bi se trošiti statički elektricitet, morate povremeno posipati krpom i antistatičnu loptu nit. Metal kuka. Metal kuka je vrlo korisno, jer ima dovoljno fleksibilnosti, snage i glatka površina.

Osim toga, tijekom kukičanje ne akumuliraju statički elektricitet. Za kukičanje, najbolje je koristiti kuka od čelika. Aluminijska kuka je manje prikladan, jer vrijeme kukičanje zadržava na ruku i konac tamno trag. Svaki kuka ima svoj broj. To je jednak promjer šipke kuka u presjeku i naziva cjelini i djelomični brojevi od 1 do 10.

Važno je znati kako kukičanih ispravno identificirati broj kuke u proizvodnji proizvoda. Možete to učiniti sami: nit je presavijeni na pola i twist. Tada pokupiti kuka sa promjera jednaka debljini formirana niti. Kravata prekrasan šal kapa stolnjak ili ne, ne nakon što je svladao tehniku ​​prije provedbe osnovnih kukičanih petlje.

Na sljedećoj stranici (uporaba petlji) daje detaljan opis slijeda petlje pomoću jednostavnog kratke kuka. Na temelju materijala www.garmoniavdome.ru

ažur, kukičanje šešir, kukičanje, pletenje