o pletenje

 

Tajne za pletenje

Izum pripada određeni način Mademoiselle Riego de Blankarde, kći francusko-Španjolski plemić i irski. Tajne kukičanih haljinije podoba vanjska strana kako napraviti čipke, koja podsjeća na Veneciju, ali moglo bi pokrenuti kuka, koji je ubrzana proizvodnja. Komad čipke, koji je zahtijevao barem dvjesto sati za proizvodnju igle, bi mogao biti povezan u roku od 20 sati.

V1846 Riego de Blankarde objavio prvu knjigu irske uzoraka plesti kuku. novu tehniku ​​brzo proširila, a uskoro čitavu obitelj bili zauzeti plesti čipke. To je olakšan činjenicom da je tehnika irski čipke vrlo je pogodan za masovnu proizvodnju.

Za razliku od uobičajenih plesti spojiti irski kukičanih sastoji se od pojedinačnih motiva (lišće, cvijeće, rozete) koje su pletene zasebno, a zatim u kombinaciji s mrežu. Ova metoda omogućila podjela rada - svaki pletilac specijalizirana u pojedinim motivima, u skladu sa svojim sposobnostima.

Dakle, svaki član obitelji može doprinijeti ukupnom zarade, tako da sve zavezala - muškaraca, žena, djece i starih ljudi.  Tajne pletenje ljubomorno čuvali za svaku obitelj, posao je bio skriven, ako kući su iznenada susjedi - natjecanje je natjecanje!

Završeno od čipke motivima uključen centara u najbliži grad, i tamo najiskusniji i nadareni čarobnjak prikupljenih od njih gotove odjeće - ogrlice, manžetama, haljine i kapute, pa čak i suncobranima.  Irski čipke lako kupiti u Dublinu, Londonu, Parizu, Rimu, New Yorku i San Francisco (glavni fokus prodaje irski čipke do 1906 potresa).

Popularnost čipke varirao ovisno o načinu, ali još uvijek je mnogo potražnje do drugog svjetskog rata, koji je pao naglo nakon što je potražnja za luksuznim proizvodima.  Sada interes za zanatske oživljavanje, zahvaljujući u velikoj mjeri zanimljiva modela dizajneri koriste ovu tehniku.

No, potražnja nije jedino trenutnih modela - na primjer, ženili princ Danske u 2004, mlada je odjevena. "U jednostavnim bjelokosti haljinu s velom 100-year-old irski čipke"  Glavna vrijednost irski čipke, možda, da je još uvijek ručni rad, individualni rad.  Ako vesti, tkaju tepisi i tapiserije, plesti dres dugo je bio u mogućnosti stroja, a zatim stvorite kukičane čipke može samo majstor ruke. Na temelju materijala moikompas.ru

kukičanje haljina, kukičanje, pletenje