o pletenje

 

Opis kukičanih

Kukičanje proces ručne izrade tkanina, odjeće ili konac. Najraniji pisani odnosu na ovu vrstu rukotvorina bilježi pod nazivom "pastir pletenje" u Sjećanja Highland Lady Elizabeth Grant u 19. stoljeću. Po prvi put za kukičanje obrasci objavljeni su u P ™ n ™ klempave ™ u 1824.

Dokaz da kukičanih je novo u XIX stoljeću, prema publikaciji u 1847 Winter dar, koji sadrži detaljne upute za primjenu tehnike kukičanih u isto vrijeme, kada se temelje druge vrste rukotvorina za čitatelje ne objašnjava. Opis kukičanih u Godey je Lady knjizi. Knit tkanina je poznat od davnih vremena, ali je nepoznato kukičanih obrasce, datira od prije 1800, ni u zbirkama, niti među otkrili tijekom istraživanja.

Prema toj vrsti enciklopedije za pletenje se pojavio u XIX stoljeću kao obitelj, ali umjesto igle kuka. Većina starih uzoraka, koji su smatrani se odnose na udicu, u stvari, bili ispunjeni. Donna razmišlja hladnjak hipotezu o podrijetlu kukičanih kukičanih zabludi: za kukičanih kuka, očuvan do danas, imaju vijak, koji sprečava pletenja "u zraku". Cooler sugerira da je početak industrijalizacije bio poticaj za razvoj ove vrste rukotvorina. U proizvodnju pletenih kukičanih zahtijeva mnogo veći broj niti od drugih tehnika pletenja i pamučne pređe je najprikladniji za ovu vrstu zanatske materijala.

I nakon pocetka strojeva i mehaničkih pamučne niti vrti kotače u Europi i Sjevernoj Americi je postao široko dostupan i jeftin. Prvi kukičanih kuka su savijena igle i primitivni u pluta ručke, koje koriste kao siromašni irski knitters, i skupo srebro, čelik, bjelokosti, stvorena ne samo za rad, kako za dekoriranje i skrenuti pozornost na dame ruke. U Irskoj, u jednom obliku glad reljef je kako bi se osiguralo svoje narudžbe izvršene na udicu čipke. Gospođicom Riego poslove Blanchard, objavljen u 1846 prva knjiga uzoraka, obično pripisuje izum ove vrste kukičanih. Moda za irski kukičanih u Europi i Americi, traje do. Kukičanje u godinama 19101920 postao još složeniji u obrascima i načinu povezivanja.

B plesti Kuka se proširila od kraja. Pletene čipke majstori uglavnom ih zaduživanja za obrasce ljudi i. Ovih dana, pletenje je postala vrlo popularna i bila je među omiljene aktivnosti kao jednostavan za naučiti kukičanje, to je lakše nego. [Kukičanje je podijeljena u sljedeće vrste: jednostavne kukičanih kuka s kratkim, dugim kuka, vilica, koristeći kuka i poseban priključak (Shalev Staples), ili irski čipke (Bruxelles) čipka, gdje su pojedinačne motive, kukičana zajedno u proizvodu. Postoje dva načina za pletenje: stan i kružna.

U jednostavnim kukičanih pletenje u stanu smjeru može ići naprijed i natrag (with a twist na kraju svakog reda i vyvyazyvaniem petlja rotacije) u ovom pletenje nije krivoj strani, ili samo naprijed razbijanje i popravljajući niti na kraju svakog retka. Kružno pletenje proizvodi pleteni ili cilindrični (bešavne), ili kružna.

Ako kukičanih konac djelo drži palac i kažiprst na lijevoj ruci. Kuka se održava u desnoj ruci palca i kažiprsta, oslanjajući se na treći prst. Nit sjedne kuka, s navojem u slobodnu petlju, i izvukao kroz njega. Glavni tipovi petlji u kukičanih: zrak, polustolbik, SC, stupovi s yo.

Kukičanje je brz i sposobnost to stvoriti ne samo čvrste, reljefni uzorci, ali suptilne, fishnet, nalikuju čipkan tkanina. Kukičanje se koristi za izradu odjeće kao cjelinu (npr., itd.) i ukrasni elementi odjeće (i više) ili nakit (i tako dalje). [Izvorno kukičanih kuka kuka nisu bili u doslovnom smislu je stan štap.

Sada koristi kuke od različitih materijala: metal, kost, plastike, drva, raznih debljina (od 0,5 do 8 mm). Kuke 36mm koriste za pletenje predmeta od debele vune ili sintetička pređa. Da biste suptilniji kuka (1,52,5 mm u promjeru). Opis kukičanih kukičanihAko vam se tanka nit kuka debeo pletiva je open-djelo, s velikim otvorima.

Ako uzmemo debelih i tankih pređa kuka, dobijete čvrsto povezana. Ispravan omjer debljine kuke treba biti oko dva puta debljine kože. Tekstura tkanina, pletenih kukičanih tkanje različitih vrsta niti, i niske gustoće proširenje. Ova svojstva omogućuju nam da se prijave ne samo kukičanih vune, pamuka i konac. [ Pletenje obrasci se sastoje od različitih kombinacija petlje i barova.

Glavne vrste petlje i barovima su: zrak petlje. Uz pomoć zračnih petlje formira temelj za buduće pletenje. Također, ove petlje se koriste u stvaranju i rastu (prijelaz u sljedeći red). Zadovoljava prvi petlje. Kuka, s navojem u to je uhvaćen i izvukao u rad čvor nit, nova petlja je ušao i opet kuka jo vytyagivaetya od drill niza.

SC ili uske petlje. Kuka je uvedena u petlju, yo staze i izvukao kroz petlju. Opet izvodi na jo kuka i izdvajali natrag kroz obje petlje su na udicu. Sljedećem stupcu se formira na sljedeći petlju lanca. Polustolbik s yo. Stup je dobio gore SC, ali manje od stupca s yo.

Canvas se odnose na stupce u ovoj vrsti relativno gusta, s jakim horizontalna reda. Yo radi na udicu, udica je uvedena u petlju nakon tijek pletenje. Kroz ovaj petlja je izvukao nit rad, a zatim drugi od yo (kazaljke na satu) na udicu, koja je napravljena kroz sve tri petlje na udicu. Stupci dvije, tri ili više yo.

. TI Eremenko Kukičanje / / ručni rad 2. ed. MTEF. i dodati. . Legprombytizdat, 1989. . Krishtaleva VS:. Legprombytizdat, 1987. Creative obrta. Broj 7. Ltd "Ji Fabbri Edishinz."

Kompletan Enciklopedija za žene rukotvorina / trans. Prevedeno iz Francuske. .: Rise, 1992. Na temelju materijala ru.wikipedia.org

Povezani postovi:
  1. haljina

opis pletenje, kukičanje, kukičanje, pletenje obrazaca, ažur